Jag ÄLSKAR Ikea!

Pust. Nu har vi flyttat. Jag hade lyckats få ihop sex tappra vänner som skulle hjälpa till att bära men tyvärr så föll tre ifrån, jobb, privata problem etc etc. Sånt som händer såklart. Så vi blev tre tappra och jävlar vad vi flyttade.

Som en parantes så hatar jag Statoil. Hade bokat en lastbil på Östermalmstorg för två veckor sedan. Var flytthelg i helgen så hela Stockholm var tomt på lastbilar men jag lyckades boka en till kl 13 på lördagen. Kom till Statoil kl 13.15. Stängt. Men varför i helvete sa ni inte att ni stängde kl 13??? Där på gatan står Min Lastbil men jag kan inte hämta den. Ringer Statoils Talsvar. ”Vill du hyra lastbil, säg ”Lastbil”. Jag står och skriver ”LAAAASTBIL” i en telefon. Sen skriker jag ”Stockholm”. Sen skriker jag ”Gärdet”. Kopplas. Har inga. Ringer igen. ”LAAAAASTBIL”. ”Stockholm”. ”Jaaaaarlaplan”. Kopplas. Har ingen. Ringer igen. ”LAAAAASTBIL”. ”STOCKHOLM”. ”GE MIG EN ÖPPEN JÅÄVLA STATION”.

”Förlåt jag uppfattade inte ditt val. Sa du ”Östermalmstorg?”

Till slut kom jag fram till en station där de kunde hitta en ”Lastbil fyra” i Högdalen. ”Jag tar den”. Ringer Högdalen. Bokar den till kl 17.30. Åker hem och bär ner kartonger till förbannelse. Åker till Högdalen. Hämtar. Etc etc etc. Kl 22 är den full. Åker till Orvar Odds Väg 8, nya adressen, och börjar tömma. Blir klar mitt i natten. Kl 11 på söndagen ska lastbilen vara tillbaka.

Jaja. Men så var det de här med Ikea och bokhyllor. Det saknas skruvar, pluggar och skit. Blir galen. Måste sova.

Måndag morgon. Ringer Ikea och är beredd på att betala vad som helst för en plugg. Trycker fyra för bokhyllor. Tvåa för privat. Får prata med Madde på Ikea. Berättar att jag har en t-shirt med texten ”Ett kungarike för en plugg” på mig.

Behöver du dem i dag? Nja… Nä. I morgon går ju bra. Men vad kostar det? Bokhyllan kostar en tusenlapp så pluggarna kostar väl 950 spänn?

Nejdå, jag skickar dem med posten i dag. Gratis.

Kan du skicka med en monteringsanvisning också?

Absolut.

Och tålamod.

Skickar det också.

Tack.

Jag ÄLSKAR Ikea.

Och HATAR Statoil på Östermalmstorg som kan hyra ut en lastbil till kl 13 UTAN att tala om att de stänger kl 13…

Pust.

Det här är sista gången som min generation flyttar. Elliot och Movitz (kommer i oktober), ni få ta över det här. Och behöver ni hjälp med något, ring Madde på Ikea.