Historien om zine.se eller hur jag fick användning av domänen jag aldrig använde

Telefonen ringde. Det ringer ganska många försäljare för att jag inte har lyckats registrera mig i NIX-registret.
Men den här gången var det från ”Punkt SE”. Tog ett tag innan jag förstod att det inte var gratistidningen utan topp-domänen som ringde.
De undrade varför jag hade sagt upp min domän zine.se. Är ju en ganska bra fråga. Varför registrerade jag den alls kan man ju undra? I alla fall så följde de upp folk som hade sagt upp sina domäner och frågade om det var något fel på deras service.
Jag försökte berätta om tidningen Z och att det var av nostalgiska skäl och att jag tyckte att det var en ”fin domän”. Att det var lite som att samla på frimärken. Men nu när jag hade haft den i två år och fortfarande inte hade gjort någonting med den så tänkte jag att jag inte behövde förnya den längre.
Det blev ett väldigt konstigt samtal men jag gillar .se och tycker att de har en kanon-service.
”Vad hade kunnat få dig att behålla domänen?”
”Om jag hade varit ekonomiskt oberoende hade jag nog fortsatt att betala för den… Men nu kändes det bara dumt att stoppa in pengar till nått jag inte använder”.
Efteråt kom jag att tänka på att detta måste vara första gången som jag har haft användning av en domän som jag aldrig har använt.
Väntar bara på att de ska ringa och fråga varför jag har sagt upp kraftwerk.se också…
PS. Det tog bara några dagar så hade någon annan registrerat zine.se – och det verkar fortfarande inte hända så mycket där.
PSS. Samma sak med kraftwerk.se såklart…