≡ Menu

Dagens stockholmare: Ann-Mari Fröier – ”Jag spelar bättre när jag är deppad”

”Jag spelar bättre när jag är deppad”: ”Ann-Mari Fröier är 87 år och arrangerar pianokonserter i Konserthuset med sig själv som huvudakt. Hon har genom livet brottats med mani och djupa depressions­dalar. Men hon slutar aldrig att se framåt.
– Man har ingenting annat att välja på faktiskt. Bakåt går ju inte att välja, säger hon.

(Via Dagens Nyheter.)

I morgon Skärtorsdag kl 20 sänder SVT2 dokumentären ”Mozart och mums-mums” om Ann-Mari Fröier.

http://svt.se/embededflash/2759007/play.swf

Kommentarer är avstängda för den här posten.

 • Gunilla & Lennart Johansson, Varberg2012-04-06, 09:10

  En fantastisk musikant. Vad är det med gamla Sverige? Varför har inte denna pianostjärna visats upp förut i Svenska Kulturtelevisionen, där det vimlar av så kallade ”stjärnor” som ingenting kan, men som ändå tar stor plats i rutan. Finns det kanske fler glömda och gömda musikaliska genier i detta land, plocka då genast fram dom, så vi musikälskare får något att glädjas över.
  Gunilla & Lennart i Tångaberg/Varberg.

 • Sara VanZee2012-04-06, 10:35

  Kära Ann-Mari! Vilken fantastisk upplevelse det var att träffa dig och ditt underbara pianospel på SVT2 på Skärtorsdagen. Visste icke att du fanns. Det vore roligt att uppleva dig Live en vacker dag. YOU MADE MY DAY!!!!! Stor kram från Sara och katten Hedvig.

 • susanne af Klercker2012-04-11, 20:28

  Finns det möjligen ngn inspelning med Annmari Fröier, när hon spelar Mozart?
  Hon spelar så enastående vackert. Skulle behöva lyssna ofta på henne.

 • Anonym2017-01-08, 03:22

  Vilken storslagen kvinna. Helt underbar.