En betalvägg jag hoppas på – The Brooks Review

Ben Brooks har i flera år bloggat på http://brooksreview.net men har nu tröttnat på att vara beroende av annonser. Det är ju inte för annonsörerna han skriver, utan för läsarna. Så istället så kan man nu betala 4 $ i månaden om man vill ha direkt tillgång till hans smarta bloggposter. Är man snål så får man läsa gratis – men då publiceras allt med sju dagars fördröjning. En intressant lösning tycker jag. Då kan man samtidigt se vad han pysslar med innan man tar en prenumeration.
Om man är prenumerant och vill länka till ett blogginlägg från t ex sin egen blogg så fungerar det, bloggläsarna hamnar inte på någon inloggningssida. Jag kan direkt komma på flera bloggar i Sverige som skulle kunna jobba på det här sättet. Vad tror ni? Läs gärna Bens tankar om upplägget här.