Svepet 28 april 2015

GIVE ME FIVE! Kände att tempot blir lidande av formatet med tio länkar så kapar hälften och tänker att det kan bli två Svep i veckan. Vi får se vad som händer.


 1. SVT Play: Citizenfour
  Har du fortfarande inte sett Laura Poitras dokumentär om Edward Snowden så är det dags nu. Även om man vet hur det går är det en riktig nagelbitare.
 2. Krymp bilderna med Rsizer
  Ok, man har Photoshop och ett gäng andra grejer i verktygslådan, men ofta behöver man bara ändra storlek på en mapp med bilder. Rsizer tar hand om det.
 3. Anecdote – en ny favorit i öronen
  Korta sköna anekdoter om saker man inte tidigare kände till. Visst låter det bra? Premiären av podden Anecdote berättar på tio minuter historien om Elwood Edwards, mer känd som rösten bakom ”You’ve Got Mail” hos AOL.
 4. Invite: Cloudup
  För dig som enkelt vill kunna dela en bild, video eller annat så kan det vara idé att kika på Cloudup. Grundades 2013 men köptes senare upp av Automattic, mest kända för WordPress.
 5. Story.am – gratis plattform för berättelser
  ”Aesop Story Engine” är en plugin för WordPress man kan använda om man vill bygga t ex en blogg baserad på berättelser. Story.am har nu släppt sargen och öppnat upp tjänsten helt gratis. Perfekt om du vill lägga x antal timmar för att bygga en ”long read”.

  tretow

Beställ Svepet – fem länktips direkt till din mejl