noun_174422Att gå från att vara bland de första som kastar sig in på alla sociala plattformar jag kan komma över till att kliva av under ett år. Låter inte det ganska skönt egentligen? Jag tror i alla fall det och har tänkt att testa fram till 1 januari 2017. Jag kommer såklart att ha kvar alla konton, men jag har raderat dem från mobilen. Och för att göra detoxen mer total så har jag också temporärt inaktiverat mina konton på Instagram och Facebook, de hade väldigt enkla funktioner för det. Twitter kunde jag inte inaktivera utan att riskera att förlora kontot för alltid så jag valde istället att bara avfölja alla. Det ekar väldigt tomt där just nu.

Och nej, det har inte hänt någonting, jag vill bara ha mer tid till att själv välja vad jag vill läsa och när. Så egentligen ingenting dramatiskt alls. Se det som ett experiment, kanske kan fortsätta skriva några rader om det under året.

Skärmklipp 2016-01-03 19.50.46

Instagram har en väldigt enkel process för att tillfälligt inaktivera konton.

Skärmklipp 2016-01-03 19.53.30

För Facebook var det inte heller svårt, även om språket i varningstexterna gjorde mig oroligare än hos Instagram.