Meröppet bibliotek – en liten revolution jag missat

En regnig dag på landet ☔ och vi hoppar in i bilen och tar en sväng till biblioteket. Vi har tur, vi har prickat in ett av de få tillfällen då det faktiskt är öppet, inte alls lika vanligt nuförtiden.
Men en skylt om Meröppet får mig ur balans. Läser den flera gånger för det låter för bra för att vara sant. Med mitt lånekort så kan jag komma in i biblioteket, sju dagar i veckan, mellan klockan 08.00 till 22.00.
Så helt plötsligt har mitt bibliotek blivit mitt bibliotek och jag har fått en egen nyckel!
Efter att ha lugnat ner mig och pratat lite med personalen så har de berättat att det här har funnits i två års tid och en snabb sökning på Internet visar att det är ganska utspritt bland biblioteket, framför allt i södra Sverige. Meröppet verkar vara en dansk uppfinning och fungerar över förväntan – vi klarar av ansvaret!
Men vad jag kan se så är det inte speciellt spritt i huvudstaden. Skulle vi inte klara av meröppet?