Radiohuset.

Pressmeddelande från SR som kom i mejlen:

Sveriges Radio utökar nu sitt redan omfattande poddradioutbud med dagliga nyhetssändningar från SR Ekot och Sveriges Radios 25 lokala kanaler. I och med detta erbjuds lyssnarna möjligheten att följa vad som händer på hemorten, i Sverige och i världen, oavsett om de befinner sig på tåget på väg till jobbet eller på cykelsemester i Frankrike. Lyssna överallt!

Nyhetssändningar från SR Ekot och Sveriges Radios lokala kanaler börjar poddas med start idag. Från SR Ekot erbjuds dagligen flera nyhetssändningar, däribland Morgonekot, Kvart i fem och Ekonomiekot.

- Det känns fantastiskt kul att vi nu kan erbjuda alla trogna och nya ekolyssnare möjligheten att ta med sig vårt utbud oavsett var de befinner sig och vad de gör. Ekot ger varje dag året om publiken senaste nytt från både Sverige och stora delar av världen. Till det kommer egna granskande nyheter.

Podden gör att den som alltid vill vara uppdaterad nu har ytterligare en möjlighet att lyssna till Ekot, säger Cilla Benkö, redaktionschef på SR Ekot.

Även Sveriges Radios 25 lokala kanaler erbjuder från och med idag nyheter som poddradio, vilket gör deras angelägna lokala bevakning medtagbar på ett sätt den aldrig tidigare varit.

- Äntligen kan vi erbjuda alla över hela världen att få senaste nytt hemifrån och dessutom när det passar just dem. Att Sveriges Radios alla viktiga lokala nyheter poddas är ett verkligt genombrott för den typ av service ett public service-företag som Sveriges Radio står för, säger Leif Eriksson, kanalchef för SR Gävleborg.

- Promenera i New York eller i åk buss i Kigali i Rwanda och få senaste nytt från din egen hembygd - podden ger alla möjligheter!

Från lokalradion är det nyhetssändningen kl 16:30 som poddas, med undantag för SR Kronoberg och SR Jönköping som poddar kl 17:30, och SR Norrbotten som poddar kl 17:00.

Med SR Ekot och de lokala kanalernas nyheter erbjuder Sveriges Radio idag över 80 program som poddradio.


Läs mer här.