En poddradiospelare från Sveriges Radio - vilken julklapp! Vilken dag som helst så kommer den första iphone-applikationen från ett svenskt public service-företag att dyka upp iTunes. Det är Sveriges Radio som är först ut och släpper en poddradiospelare för iPhone. Det handlar om en en “bläddrare” för SR:s poddradioprogram, uppdelade på kategorier och i en A-Ö-lista. MP3-filerna spelas sedan upp strömmat i telefonen. Programmet är i detta nu inskickat till Apple och ligger och väntar på att bli godkänt. Henrik Tornberg, konceptutvecklare SR Nya medier, berättar att applikationen är gjord av en ung kille som är programmerare och Sveriges Radio-fan tillsammans med SR Nya medier.

  • Vi gjort den tillsammans med en lyssnare, vilket glädjer mig personligen något enormt. Att utveckla och testa nya tjänster tillsammans med användarna är ju interaktivitet i dess prydo, berättar han. Henrik berättar vidare:
  • Lyssnaren är en kille som saknade en spelare för våra poddradiofiler och gjorde en prototyp. Den fanns till och med på App Store ett par timmar nån gång tidigt i höstas. Sen fann vi på SR och han varandra och har alltså utvecklat den här spelaren tillsammans under hösten och släpper den nu.