Råkade ut för en mycket märklig sak häromdagen. Efter jobbet går jag till den inhängande parkeringen på SVT för att hämta min cykel. Parkeringen man bara når genom att passera väktare som håller ögonen på det militära skyddsobjektet. Men. Cykeln var borta. Helt väck. Står kvar en stund och stirrar på det tomma cykelstället och bestämmer mig till slut för att ringa upp närmaste väktare. - Robban! - Hej, är det vanligt att cyklar stjäls innanför grindarna här? - Neeej, har jag ALDRIG hört talas om. - Men det finns ju tusentals kameror, tjuven måste ju ha fastnat på bild? - Ring xxx xxxx på Säkerhetsavdelningen, han kan säkert hjälpa dig. Samtidigt går jag fram och tillbaka vid cykelstället. Tänker, letar och vandrar. Tar upp telefonen igen och ska ringa Säkerhetsavdelningen så att de kan ta fram rörliga bilder på tjuven. Men hindrar mig. Inser plötsligt. Det var ju inte HÄR jag ställde cykeln i morse. Den står ju orörd kvar i närheten av Radiohuset. Diagnos: Patienten behöver semester.