En Artist - Ett Album är en dokumentärpodd om Sverige största artister och deras största album. I podden kommer du närmare Sveriges främsta musikskapare och hör hur deras främsta album växte fram.

Vi börjar med Eva Dahlgren - En av Sveriges största artister. För 30 år sen spelade hon in sitt åttonde album, En blekt blondins hjärta. Det blev en succé och många kallar albumet för ett mästerverk. I den här podden lyssnar vi igenom samtliga låtar och pratar med Eva Dahlgren, Marie Ledin, Anders Glenmark och Lennart Östlund, personerna bakom albumet. Vi lyssnar på musiken och hör den fantastiska resan, hur mästerverket En blekt blondins hjärta växer fram.

I den dokumentära musikpodden “En artist - ett album” får du chans att komma riktigt nära några av Sveriges största artister och musikskapare. I första delen får du träffa Eva Dahlgren, prisbelönad artist och sångerska. Ta del av Eva Dahlgren-låtar, konsertminnen och inte minst sångerna från det legendariska albumet “En blekt blondins hjärta” från 1991, då Eva blev den blekta blondinen med hela svensk folket. I denna musikdokumentär om Eva Dahlgren medverkar även Marie Ledin, Anders Glennmark och Lennart Östlund.

Albumet “En blekt blondins hjärta” har vunnit fem Grammis och består av sånger som:

  • Vem tänder stjärnorna
  • Gunga mig
  • Jag är gud
  • Blå hjärtans blues

Under hösten 2022 är Eva Dahlgren ute på turné för att framträda med alla låtar från “En blekt blondins hjärta” från första ton till sista, för allra första gången. Turnén avslutas i Stockholm den 10 december.

Source: En Artist - Ett Album | Lyssna här | Podplay