Lustans Lakejer återvänder till Gävle för sin första konsert på över 12 år.

Bandets senaste album ”Mörk Materia” hyllas av både kritiker och inbitna fans och efter att ha gjort tre konserter som Special Guests till Alphaville i februari ser LL nu fram emot att få komma och spela på Gasklockorna SCEN den 1 april.

Lustans kommer framföra de starkaste låtarna från ”MM” och många av de mest kända klassikerna ur den glimrande repertoar som bandet samlat på sig under en mer än 40-årig karriär.

RED CELL

I år firar Red Cell 20 år som band och mycket har hänt sedan starten. En utforskarlusta och framåtanda har alltid präglat bandets output under åren. Från att ha spelat en stenhård fusion av EBM/futurepop och sjusträngad industrimetal på första plattan “Hybrid Society” (med en 7:e placering på officiella hårdrockslistan!), via futurepopdoftande andra plattan “Lead or Follow” där låten “Lust” seglat upp som en modern synthanthem med en självklar plats i bandets liveset, samt en ohotad förstaplats på bandets topp 3 på Spotify. På tredje plattan “Endings and Beginnings” hade den ursprungliga kvartetten blivit den duo vi känner dem som idag och det innebar utan tvekan slutet på en era, men starten på en annan.

Den 17 mars i år släpper Red Cell sin nya, självbetitlade skiva som utgör Red Cells musikaliska och lyriska budskap anno 2023. Slagkraftiga, dansanta och elektroniskt mättade låtar där melodier och urstarka hooks står i fokus. Sångaren Jimmy Skeppstedt kan verkligen ta plats och skina med sin mörka stämma och målande lyrik—uppbackad av maffig stämsång från sin bandkamrat Stefan Aronsson. Med inspiration hämtad från 80-talets giganter såsom Erasure, Depeche Mode, Alphaville, New Order m fl, bakar Red Cell sin elektroniska synthpop till en vibrerande, modern pop som berör, och som får dig att vilja röra på dig.

Red Cell Setlist Gasklockorna, Gävle, Sweden 2023
Lustans Lakejer Setlist Gasklockorna, Gävle, Sweden 2023